Bahagian Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia
   M - -  
 

Paparan Menarik:
Internet Explorer 7.0
saiz resolusi 1024 x 768 Pixel


Latar Belakang dan Konsep Program dan Pengkhususan Kelayakan Untuk Memohon
Syarat Kelayakan Minimum Program Dua Tahun (PDT) Surat Tawaran & Tarikh Tutup
 

 

1.0

 

CARA PERMOHONAN

 

Mulai sesi 2011/2012, Bahagian Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia hanya menggunakan permohonan melalui internet sahaja.

2.0  TARIKH TUTUP
  Tarikh tutup ialah pada 10 Oktober 2013.

3.0 

Permohonan calon yang tidak layak / maklumat tidak tepat / tidak lengkap dan lewat daripada tarikh tutup tidak akan diproses.
4.0  SEMAKAN PERMOHONAN
 

Pelajar boleh membuat semakan permohonan dengan melayari laman web Kementerian Pendidikan Malaysia iaitu www.moe.gov.my pada awal atau pertengahan bulan Februari 2014 untuk membuat pembetulan maklumat yang dibenarkan sekiranya perlu.

5.0  SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN
 

Pelajar boleh membuat semakan keputusan permohonan dengan melayari laman web Kementerian Pendidikan Malaysia iaitu www.moe.gov.my pada awal atau pertengahan bulan April 2014 untuk mengetahui status permohonan.

6.0 SURAT TAWARAN DAN PENDAFTARAN
  Pelajar perlu mencetak sendiri surat tawaran dan membawa bersama semasa calon mendaftar di kolej-kolej matrikulasi pada tarikh ditetapkan. Pelajar boleh mendapat keterangan lanjut dengan menghubungi kolej yang ditetapkan.
7.0

RAYUAN

 

Bagi pemohon yang tidak berjaya boleh membuat rayuan yang dibuka selama dua (2) minggu bermula dari tarikh pengumuman keputusan permohonan.

 

 Dibangunkan untuk Bahagian Matrikulasi (BMKPM) oleh Bahagian Pengurusan Maklumat (BPM)
Kementerian Pendidikan Malaysia 2013